Natuurwinkel en Estafette in Maastricht gaan samen verder

En jij kan dat steunen

Een mens heeft dromen, zo was het mijn droom om eigenaar te zijn van een biologische winkel. Die droom is nu al 6 jaar prachtige realiteit in het hart van Maastricht. Er was echter nóg een droom te verwezenlijken: Een 2e winkel in Maastricht. Wil jij hierbij helpen? Bekijk dan hoe dat kan of lees hieronder verder over deze droom.

Hoe kan ik helpen?

Biologisch in Maastricht

Een gezonde aarde geeft ons een gezonde basis voor leven en voeding. Met respect voor mens, dier en milieu, dát is waar biologisch voor staat. Samen met andere initiatieven, zoals de Maretak, Reformhuis Smulders en La Yapa, werd er een stevig fundament gelegd voor biologische voeding in Maastricht sinds de jaren 70. Hierop hebben anderen en ikzelf mogen verder bouwen. Zo ontstond er in 1996 een bio-winkel op de Rechtstraat: voorheen Gimsel, later werd dat Estafette. In 2011 volgde onze eigen Natuurwinkel.

Mijn geschiedenis

Na heel wat praktijkervaring opgedaan te hebben bij diverse restaurants en biologische winkels, ben ik in 1997 begonnen als medewerker bij De Natuurwinkel Roermond. Daar heb ik me in 14 jaar mogen ontwikkelen tot bedrijfsleider. Omdat je dromen moet najagen ben ik in 2011 mijn eigen winkel begonnen: Natuurwinkel maastricht. Mogelijk gemaakt door de overname van natuurvoedingswinkel La Yapa. Gebruik makend van de goede basis hebben wij deze uit weten te bouwen naar een mooie nieuwe Natuurwinkel.

De Rechtstraat

In de loop der jaren is de Rechtstraat een van de mooiste winkelstraten van Maastricht geworden. Ook de Estafette speelt daar een krachtige rol in. De tijd is nu aangebroken voor de 2 biologische winkels in Maastricht om hun krachten te bundelen. Vanaf nu zullen de Maastrichtse bio-winkels Natuurwinkel en Estafette nauw gaan samenwerken, dat in de vorm van een overname. Deze krachtenbundeling zal ook mooie gevolgen hebben voor de Maastrichtenaren.

Samen kom je verder

We gaan ons nog meer specialiseren op vers: biologisch vers, biologisch-dynamisch vers en lokaal vers. De enige specialist in biologisch vers in Maastricht. Verder zorgt de gecombineerde afname ervoor dat er beduidend minder vrachtwagens hoeven af te reizen vanaf onze leveranciers naar ons mooie zuiden, waardoor het mileu minder belast wordt. Een ander duidelijk voordeel is dat onze klant meer bio voor zijn buck krijgt voor elke euro die hij uitgeeft. We zullen scherpere prijzen kunnen hanteren door het combineren van de inkoop.

2 Winkels - 2 Gezichten - 1 Kenniscentrum

Door het onderscheidende karakter van beide winkels kunnen we elkaar versterken. We kunnen nóg meer diversiteit aanbieden in het assortiment. We kunnen groter en breder diverse activiteiten en campagnes uitvoeren met de power van onze leveranciers. En we kunnen ruimte geven aan start-ups met unieke producten. We helpen en adviseren graag en zijn daardoor een nu nog groter kennisplatform voor biologische vraagstukken.

Het doel

Bovenal willen we onze passie en kennis verspreiden op een groter platform: 2 winkels. Het doel is om een perfecte driehoek te creëeren tussen klant, product en leverancier. Hetzelfde dat we al 6 jaar doen in Wyck. Graag wil ik dit samen met de mensen om mij heen voortzetten in de Rechtstraat. De 2 Natuurwinkels zullen verder gaan als Natuurwinkel Rechtstraat (voorheen Estafette) en Natuurwinkel Wyck (voorheen Natuurwinkel Maastricht).

Go f#nd yourself

Het contract is getekend en we te trappelen om van start te gaan. Maar we kunnen hierbij jouw steun heel goed gebruiken. Wil jij ons helpen? We hebben een paar duidelijke opties.

.

Crowdfunding opties

Zonder crowdfunding vaart niemand wel. Wil jij ons helpen? Kijk dan hieronder welke crowfunding optie het beste bij jou past.

Prepay je groentetassen

Je koopt een aantal groententassen of fruittassen en betaalt deze al van te voren. Je kan dan wekelijks je tas komen ophalen in een van beide winkels.

Meer weten

Prepay je boodschappen

Je betaalt vooruit voor je toekomstige boodschappen. Je krijgt je bedrag terug in de vorm van € 50 aan boodschappen per keer per week, in 1 van beide winkels.

Meer weten

Word Bio Vriend

Koop onze vriendschap voor 500 euro of een veelvoud daarvan. Dit bedrag geven wij in 1, 2 of 3 jaar weer aan je terug, dat mag je zelf kiezen. Als dank krijg je ieder jaar 4% harde cash of 6% winkeltegoed in beide winkels cadeau. Daarbovenop krijg je ook nog 10% korting op alles in beide winkels, als teken van onze bio vriendschap. Creëer hieronder je eigen rekenvoorbeeld.

Naar de rekenvoorbeelden
Meer weten

.

Bio Vriend rekenvoorbeelden

Stel hier je eigen rekenvoorbeeld samen

Jouw rekenvoorbeeld

Meer weten